Persbericht: Eindelijk no-nonsense dienstverlening richting MKB

Bij het verwezenlijken van hun ambities kunnen ondernemers vaak wel een steun in de rug gebruiken. Ze zitten echter niet te wachten op duurbetaalde adviseurs die eerder complexiteit dan eenvoud brengen. Twee ondernemers Thomas van der Bijl en Nico Verbaan brengen daar met succesmkb nu verandering in.

succesmkb is een nieuw netwerk van professionals voor mkb-ondernemers. Het netwerk bestaat uit deskundigen op het gebied van onder andere websites, financiering, juridische zaken, HR, communicatie, export, maar ook coaching, leiderschapsontwikkeling en interim teammanagement. Eigenlijk is geen enkele vraag voor succesmkb onoplosbaar, want als een discipline nog niet direct aanwezig is wordt die snel gevonden in het steeds groter wordende netwerk. “De kracht van succesmkb is dat het netwerk wordt gevormd door professionals die fan zijn van het MKB. Zij spreken de juiste taal en snappen de mindset van een ondernemer. Pragmatisch, resultaatgericht en no-nonsense”, aldus initiatiefnemer Nico Verbaan.

succesmkb groeit snel. Enkele weken na de oprichting van succesmkb hebben al 10 zelfstandige professionals zich bij succesmkb aangesloten. Na selectie profileren de professionals zich op de website. Om te voorkomen dat het een massale verzameling van zzp-ers wordt, beperkt succesmkb zich tot twee deskundigen per specialisatie. “Dit biedt de zelfstandigen meer kans op opdrachten en de inlenende ondernemer weet wie en wat hij in huis haalt”, benadrukt Thomas van der Bijl.

succesmkb werkt twee kanten op. Professionals krijgen extra marketingkracht richting hun favoriete doelgroep en creëren zo extra omzetkansen. Ondernemers hoeven op hun beurt maar één bureau te kennen die voor hen de juiste professionals in huis heeft. Omdat succesmkb bestaat uit een brede range van professionals kunnen klanten ook breder ontzorgd worden. Bijvoorbeeld de combinatie van HR adviseur en jurist voor reorganisaties, de webbouwer en de tekstschrijver voor online performance, de exportexpert en tolk voor de groei over landsgrenzen heen.

succesmkb is opgericht door Thomas van der Bijl (1989) en Nico Verbaan (1964). Thomas staat aan het roer van een veelzijdig Online Performance bureau. Met meer dan 65 projecten achter de rug is hij gegroeid van start-up ondernemer tot een doorgewinterde online performance specialist.

Nico versterkt als adviseur/interim manager prestaties, loyaliteit en wendbaarheid in organisaties. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in commercie en HR. Ook is hij auteur van het boek ‘De Drie Dimensies van Succes’, een praktische handleiding voor alle managers en ondernemers van Nederland.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nico Verbaan. U kunt bellen naar 06-11024445 of mailen naar nico@succesmkb.nl, succesmkb bv, Nico Verbaan, Sarphatistraat 370, 1018 GW Amsterdam, Telefoon vast: (020) 520 6599, Telefoon mobiel: 06-11024445, www.succesmkb.nl, info@succesmkb.nl